MANEGE LESSEN

Manege lessen.

 

 

Stal Klein Amerika is gelegen in Groesbeek, bij Nijmegen. Vanuit Nijmegen en omliggende dorpen als Malden, Mook en Heumen is de manege uitstekend te bereiken. De reistijd vanuit het centrum van Nijmegen naar Stal Klein Amerika is ongeveer 20 minuten met de auto.

 

Onze viersterren manege is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Dat staat voor verantwoord paardrijden en gecontroleerde kwaliteit.

Tevens beschikken wij over het veiligheidscertificaat van het keurmerkinstituut Stichting Veilige Paardensport. Dit houdt in dat Stal Klein Amerika voldoet aan alle veiligheidseisen met betrekking tot accommodatie, opleiding en algemene veiligheid.

 

We zijn een kleinschalige manege waar een goede sfeer en plezier in het rijden voorop staan. We hebben ongeveer tien paarden en pony’s, van groot tot klein, makkelijke paarden, maar ook paarden met wat meer uitdaging. Het zijn o.a. paarden en pony's die voorheen ook in de wedstrijdsport zijn uitgebracht op M of Z niveau. Deze paarden en pony's zijn goed geschoold en u kunt er als ruiter veel van leren. Combinaties van ruiter en paard worden door ons met zorg samengesteld.

 

Omdat een goed begin het halve werk is, volgt u, als beginnende ruiter, eerst een aantal privé lessen. In overleg met de instructrice stapt u, als de basis gelegd is, over naar een bij u passende groepsles.

 

In onze lessen staan individualiteit en kwaliteit voorop. We vinden het belangrijk dat iedereen zelfstandig in staat is een paard te besturen en onder controle te houden. Daarom bestaan de lessen uit maximaal zes personen. Hiermee onderscheiden wij ons van andere maneges, waar grotere groepen geen uitzondering zijn. Het rijden in kleine groepen betekent dat u veel persoonlijke aandacht krijgt. Daarnaast is er genoeg ruimte in de rijbaan om iedereen op een eigen plek te laten rijden en rijdt u dus niet voortdurend achter elkaar aan.

 

Wij hanteren een minimumleeftijd van 10 jaar voor het kunnen deelnemen aan de manege lessen. Op dit moment hebben we geen wachtlijst en kan er gedurende het jaar vlot doorgestroomd worden naar een passende groep qua niveau en leeftijd. Bij interesse kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

 

Kijk hier voor de tarieven van de manege lessen:

 

 

Veilig paardrijden bij Stal Klein Amerika:

 

In Nederland zijn er ongeveer 850.000 mensen die actief paardrijden. Paardrijden is een boeiende sport maar vereist ook de nodige waakzaamheid met betrekking tot veiligheid en verantwoordelijkheid.

Bij Stal Klein Amerika wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid. Wij hebben dan ook een keurmerk "Veilig paardrijden".

VEILIGHEIDSHELM.

Paardrijden is onlosmakelijk verbonden met het risico om een keer van het paard af te vallen. Het dragen van een veiligheidshelm is dan ook één van de belangrijkste preventieve maatregelen om letsel bij de ruiter of amazone te voorkomen. Door het dragen van een veiligheidshelm met de CE-markering en het EN 1384-teken bent u verzekerd van een optimale bescherming.

 

RIJKLEDING.

Ook bij het dragen van rijkleding kunt u met bepaalde aspecten rekening houden:

 

- Het wordt aanbevolen om (rij)laarzen te dragen die een goede beenligging bevorderen en voldoende steun en bescherming bieden. Belangrijk is dat de laars of eventueel ander schoeisel voorzien zijn van een gladde, doorlopende zool met een platte hak.

 

- Zorg voor kleding waarin u zich prettig voelt en die u voldoende bewegingsvrijheid en bescherming biedt.

 

- Zorg ervoor dat kleding niet kan gaan wapperen maar prettig aansluit op het lichaam.

 

- Bij een (paardrij)broek is vooral de pasvorm erg belangrijk. Een (paardrij)broek moet glad aansluiten op het lichaam om schaafplekken te voorkomen.

 

PAARDRIJLESSEN.

Paardrijlessen vormen de basis van uw omgangswijze met het paard. Tijdens de lessen wordt niet alleen aandacht besteed aan uw rijkunstige ontwikkeling maar ook omgangsvormen en het gedrag van paarden komt aan de orde. Bij Stal Klein Amerika wordt les gegeven door gekwalificeerde instructeurs om u op een verantwoorde wijze te leren paardrijden.

 

REGELS.

De huisregels, de rijreglementen en het calamiteitenreglement ontvangt u na aanmelding bij de manege. Tevens hangen de reglementen op diverse centrale plekken in de manege. Als u vragen heeft dan kunt u die stellen aan Cécile Sommerdijk.

 

GEZONDHEIDSKLACHTEN.

Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten dan is het gewenst dat de instructie hiervan op de hoogte is. Mocht er dan een voorval plaatsvinden, dan weet de instructrice hoe te handelen.

Onze manege paarden en pony's:

Stal Klein Amerika.

 

Klein Amerika 1 6562 KC Groesbeek I 024 - 397 2149 / 06 - 43 55 61 90 I cecile.janssen@gmail.com

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved 2016 Stal Klein Amerika Design: Diana Sommerdijk