FACILITEITEN

Rijbanen.

 

 

BINNEN RIJBAAN.

De lichte binnen rijbaan heeft een afmeting van 20 x 40 meter en bevindt zich centraal in het gebouw. De stabiele bodem is door zijn speciale structuur uitermate geschikt voor de spring- en de dressuursport. De kwaliteit is vergelijkbaar met de Agterbergbodem en is tevens een eb en vloed bodem. Dagelijks wordt de rijbaan bijgehouden en gecontroleerd of deze de juiste vochtigheidsgraad heeft, zodat de paarden optimaal getraind kunnen worden. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Naast aandacht voor de bodem is er ook aandacht voor uw veiligheid.

Omdat de meeste paardenboxen rondom de binnen rijbaan zijn, kunt u zo naar de rijbaan vanaf stal, wat zeker in de winter bij vies en glad weer een voordeel is.

 

BUITEN RIJBAAN.

De buien rijbaan heeft een afmeting van 20 x 40 meter en gedurende het hele jaar is het mogelijk om de paarden in onze buiten rijbaan te trainen. Door de speciale All-Weather Geopad-bodem is deze zelfs na hevige regenval nog goed te berijden. De rijbaan is goed verlicht, dus ook in de late avonduren kan er gebruik van gemaakt worden. Ook deze rijbaan wordt dagelijks bijgehouden en gesleept.

 

SPRINGPISTE.

Aan de achterzijde van ons uitgestrekte terrein bevindt zich een ruime, professionele springpiste van 50 x 70 meter. Hier vindt u alles wat u op concours ook tegenkomt, een compleet parcours met verschillende hindernissen. Steilsprongen en oxers in verschillende kleuren, hekjes, slootjes en muren. Een prima plek om onder deskundige begeleiding te oefenen, en uw paard te laten wennen aan verschillende soorten hindernissen.

 

 

Trainingsfaciliteiten.

 

 

TRAININGSMOLEN.

Om paarden naast weidegang en het rijden nog beweging te kunnen geven, hebben we de beschikking over een trainingsmolen.

Deze trainingsmolen bevat meerdere trainingsprogramma's. Naast de normale stapstand is er ook een draf- en galopstand. Zo kan uw paard van alle gangen gebruik maken in deze trainingsmolen.

In overleg kunt u desgewenst dagelijks gebruik van deze trainingsmolen maken.

 

LONGEERCIRKEL.

Heeft u naast het rijden ook behoefte om uw paard of pony te trainen d.m.v. longeerwerk? Dan heeft u hiervoor ook een ruime overdekte longeercirkel tot uw beschikking.

Deze longeercirkel heeft een stabiele, gedraineerde bodem met een houten omheining en verlichting. Zo kan er ook in de avonduren gebruik gemaakt worden van de longeercirkel.

 

 

Weide / paddock.

 

 

WEIDE.

In het zomerseizoen en afhankelijk van het weer hebben de paarden de beschikking over 22 ruime weilanden verdeeld over 4 hectare grond. De weilanden liggen rondom de binnen accommodatie en zijn voorzien van een degelijke houten omheining en schrikdraad. .

De paarden gaan per duo of alleen op de weide, dit om het risico op blessures en andere ongelukken zoveel mogelijk te beperken.

 

PADDOCK.

Op het terrein van Manege Klein Amerika zijn 5 ruimee paddocks aanwezig. Zo kunnen de paarden als ze niet op de weide kunnen, toch hun energie kwijt.

Wij vinden het belangrijk dat paarden dagelijks lekker buiten komen en door deze paddocks kunnen ze ook in de winter nog naar buiten.

 

 

Foyer.

 

 

Vanuit onze foyer kunt u onder het genot van een kop koffie of thee, of een ander drankje, de verrichtingen volgen in de binnen rijbaan en in de buiten rijbaan.

Ook na de les of het trainen van uw paard is dit de plek waar iedereen nog even gezellig na kletst. U kunt aanschuiven aan de bar, of rustig aan één van de vele tafeltjes gaan zitten.

En in de zomer is het heerlijk vertoeven op ons terras, dat deels is overdekt en waar u uitkijkt op de buiten rijbaan.

 

De koffie staat klaar!

 

Stal Klein Amerika.

 

Klein Amerika 1 6562 KC Groesbeek I 024 - 397 2149 / 06 - 43 55 61 90 I cecile.janssen@gmail.com

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved 2016 Stal Klein Amerika Design: Diana Sommerdijk